julianstefanov Опубликовано 15 февраля, 2013 Поделиться Опубликовано 15 февраля, 2013 Hello, Can someone be so kind to give me some tips please? I'm new to this (chip tuning) and still learn new things. I have read alot of topics about the editing softwares and tried few of them, and finaly I stop on ECM. I don't know which one is the best, but I like ECM at this time. Now I want to ask, is there someone who have Driver (for ECM2001) for that ECU DUMP: Siemens Diesel Common Rail 5WS40045B-T Num HW: 9650517980 Num SW: 9647423380 SID801 S118436003A S118434304A S118438101B S120062001A CAPM3630.DAT ------------------------------ Size: 524288 = 0x80000 Cks = 0x5FF93A3 I'm going to try the new ECM Titanium next, hope there will be a Driver for that ECU. So I want to ask for help: What kind of software you can reccomend me for Peugeot chip edit? I'll attach the Original Dump Many thanks in advance 307 29f400 flash 2.0HDI 90hp.rar Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
maxnsk Опубликовано 15 февраля, 2013 Поделиться Опубликовано 15 февраля, 2013 Думал в Болгарии почти все русский знают. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
julianstefanov Опубликовано 15 февраля, 2013 Автор Поделиться Опубликовано 15 февраля, 2013 Благодаря! Я папробаю. Скоро се позаинтересовах от чип тунинг и започнах да чета за програмите с които мога да променям dump-овете на ECU. Пробвах няколко програми и най-много ми хареса ECM. Сега се опитвам да намеря информация или tutorial или guide за ECM Titanium или ECM 2001, но няма никъде (или аз не мога да открия). В момента имам на разположение собствена кола Peugeot 307 2.0HDI 90hp с компютър Siemens (горе съм го написал) на която мога да пробвам и да тествам. Пробвах да прочета DUMP-а с ECM Titanium и ми излизат 7 настройки: - injection at part throttle - injection (Ext.) - phase of injection - injection at part throttle (Map 1) - injection at part throttle (Map 2) - injection at part throttle (Map 1) (Boost x RPM) - injection at part throttle (Map 2) (Boost x RPM) Няма данни за Limiter-и и за Turbo-то, само за Injection-а. Промених "injection (Ext.)" и го качих с 10% след 3000rpm и има разлика голяма, но не знам дали това е правилно. Опитвам се да намеря информация за injection maps настройките, но няма. Може ли да ми помогнете с малка информация, кое мога да барам или къде мога да прочета информация за тунинг на injection-а моля? Също така ако има друга програма по-хубава от ECM, моля да ми я кажете да пробвам с нея дали ще мога да променям torque limits и turbo-то. Благодаря предварително!!! ПП: Ако не ме разбирате, мога да пробвам да превеждам с google translate или да пиша на English. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
maxnsk Опубликовано 15 февраля, 2013 Поделиться Опубликовано 15 февраля, 2013 По английски было лучше. Вопрос понятен. Вряд ли я смогу подробно объяснить все функции этого редактора. Может проще купить готовые прошивки? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
julianstefanov Опубликовано 15 февраля, 2013 Автор Поделиться Опубликовано 15 февраля, 2013 Я незнаю колко стоьет. Я можна покупить и после направ изследвания за разлики и какво е променено. Аз не искам някой да ми обясни все функции, а само да ме насочи с 2-3 думи кое за какво е (ако е възможно). Ще търся информация отново в google и по форуми. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйте новый аккаунт в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти