Перейти к содержанию
AUTO TECHNOLOGY

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Hello,

Can someone be so kind to give me some tips please? I'm new to this (chip tuning) and still learn new things. I have read alot of topics about the editing softwares and tried few of them, and finaly I stop on ECM. I don't know which one is the best, but I like ECM at this time. Now I want to ask, is there someone who have Driver (for ECM2001) for that ECU DUMP:

Siemens

Diesel Common Rail

5WS40045B-T

Num HW: 9650517980

Num SW: 9647423380

SID801

S118436003A

S118434304A

S118438101B

S120062001A

CAPM3630.DAT

------------------------------

Size: 524288 = 0x80000

Cks = 0x5FF93A3

I'm going to try the new ECM Titanium next, hope there will be a Driver for that ECU.

So I want to ask for help: What kind of software you can reccomend me for Peugeot chip edit?

I'll attach the Original Dump

Many thanks in advance

307 29f400 flash 2.0HDI 90hp.rarПолучение информации...

Опубликовано

Благодаря! Я папробаю.

Скоро се позаинтересовах от чип тунинг и започнах да чета за програмите с които мога да променям dump-овете на ECU. Пробвах няколко програми и най-много ми хареса ECM. Сега се опитвам да намеря информация или tutorial или guide за ECM Titanium или ECM 2001, но няма никъде (или аз не мога да открия). В момента имам на разположение собствена кола Peugeot 307 2.0HDI 90hp с компютър Siemens (горе съм го написал) на която мога да пробвам и да тествам. Пробвах да прочета DUMP-а с ECM Titanium и ми излизат 7 настройки:

- injection at part throttle

- injection (Ext.)

- phase of injection

- injection at part throttle (Map 1)

- injection at part throttle (Map 2)

- injection at part throttle (Map 1) (Boost x RPM)

- injection at part throttle (Map 2) (Boost x RPM)

Няма данни за Limiter-и и за Turbo-то, само за Injection-а. Промених "injection (Ext.)" и го качих с 10% след 3000rpm и има разлика голяма, но не знам дали това е правилно. Опитвам се да намеря информация за injection maps настройките, но няма.

Може ли да ми помогнете с малка информация, кое мога да барам или къде мога да прочета информация за тунинг на injection-а моля?

Също така ако има друга програма по-хубава от ECM, моля да ми я кажете да пробвам с нея дали ще мога да променям torque limits и turbo-то.

Благодаря предварително!!!

ПП: Ако не ме разбирате, мога да пробвам да превеждам с google translate или да пиша на English.

Опубликовано

По английски было лучше. Вопрос понятен. Вряд ли я смогу подробно объяснить все функции этого редактора. Может проще купить готовые прошивки?

Опубликовано

Я незнаю колко стоьет. Я можна покупить и после направ изследвания за разлики и какво е променено. Аз не искам някой да ми обясни все функции, а само да ме насочи с 2-3 думи кое за какво е (ако е възможно). Ще търся информация отново в google и по форуми.

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйте новый аккаунт в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти
  • Последние посетители   0 пользователей онлайн

• Ни одного зарегистрированного пользователя не просматривает данную страницу
  • Создать...
Рейтинг@Mail.ru Яндекс цитирования